2016. július 18., hétfő

Nalini Singh - Látomás (Egy világ – két faj – állandó küzdelem 2.)

Szerző: Nalini Singh
Cím: Látomás (Egy világ – két faj – állandó küzdelem 2.)

Oldalszám: 384
Kiadó: Egmont-Hungary
Eredeti cím: Nalini Singh - Visions of Heat
Fordító: Bottka Sándor Mátyás
ISBN: 9789636299446
Országos megjelenés: 2011

Fülszöveg:

Az Elcsendesedés ridegségében élő Faith NightStar képessége még a mentálok között is különleges: a lány a jövőbe lát. De amilyen értékes a tehetsége, olyan sérülékeny az elméje. Sötét víziók gyötrik, vért és halált lát – és valami még fenyegetőbb dolgot: érzéki gyönyört. Márpedig őt a legkisebb érzelem is az őrületbe taszíthatja. 
Vaughn D Angelo a DarkRiver alakváltó falka tagja. Vadabb a többi falkatársánál, jaguár énje uralkodik rajta. A benne lakó macska pedig Faith-t szemelte ki prédájának, még akkor is, ha a vonzalma megölheti a lányt. Faith képességeit sok mentál a saját céljára akarja kihasználni. Ehhez irányítaniuk kell őt, és minden áron távol kell tartaniuk Vaughntól.

Véleményem:

Kezdjük azzal, hogy ez újraolvasás, azaz nem tudom annyira részletesen és precízen véleményezni ezt a részt, mint amennyire szeretném.



Habár imádom ezt a világot, imádok benne mindent, amit az írónő megalkotott, mégse éreztem teljesen magaménak ezt a részt. Emlékszem, amikor először olvastam, imádtam minden mondatát, de mostanra ez a varázs eltűnt. Lehet azért mert most idősebb vagyok, minden esetre most nem tudtam annyira élvezni a könyvet, mint elsőre, és ez egy kicsit elszomorított. Abban biztos vagyok, hogy nem ez lesz a kedvenc részem.

Adott a két főszereplőnk. Az egyik egy rideg mentál, aki a jövőbe lát, és egy alakváltó férfi, akinek nehéz múltja volt. (Ez már egy kicsit sablonos, de ha jobban belegondolok e nélkül nem lenne olyan a könyv, mint amilyenek lennie kell.) Faith egész életében gépek között nőtt fel. Érintést csak nagyon ritkán kapott, és azt is csak az orvosoktól vizsgálat közben, ennél fogva fájdalmat okoz neki, ha valaki megérinti. (Mondjuk ez így annyira nem világos, de ez biztos valami mentál dolog.) Aztán itt van Vaughn. Az alakváltó férfi, akinek lételeme az érintés. Minden áron még akarja szerezni magának a nőt, és ki akarja irtani belőle az Elcsendesedést. De ezt csak úgy tudja megtenni, hogy fájdalmat okoz neki. Kérdem én mi értelme van valakit szeretni, hogy ha közben nem törődünk azzal, hogy fájdalmat okozunk neki? De a férfi elmondása szerint Faith képes lesz rá, ezért nem hagyja abba, még akkor sem, amikor már mások is mondják neki, hogy ezzel csak árt a nőnek. Egy tipikus kemény fejű ember, bocsánat alakváltó. 
Nincs semmi bajom a szexualitással, de azért szerintem nem kéne (majdnem) minden második
mondatnak arról szólni. Ennek a könyvnek is megvolt a háttér története az igaz, de ezt elnyomta a nagyfokú "akkorisazenyémvagy" érzés. Ezzel sincs semmi bajom igazából, de néha a jó dolgokból is meg árt a sok. 

Ezektől függetlenül nem volt olyan rossza a könyv, mint már mondtam imádom a világát. Én néhány dolgot máshogy csináltam volna, de ez én vagyok

Szereplők:

Faith NightStar: Egy J megjelőlésű mentál, aki a jövőbe lát. Véres látomasok kínozzák, ami lehetetlen egy mentál számára, ezért fordul a DarkRiver-hez segítségért. Az elején érzelem mentés, de aztan felébresztik benne az érzelmeket, amiket az elején nagyon nehezen kezel, de a végére bele jön, ugyanúgy, ahogy a jövendőlésekbe. 




Vaughn D Angelo: Alakváltó jaguár. Kis korában a szülő kirakták az erdőbe, hogy meghaljon a kis húgával együtt. Ő túl élte, de a húga nem. A DarkRiver megmentette, és azóta velük el, ők lettek a családja. 

Borító:

Nem tetszik. Nincs benne semmi fantázia. Olyan túl egyszerű egy ilyen történethez. 

Kedvenc idézet(ek):

"– Szét fog marcangolni, jobban, mint bármelyik állat. Úgy érzed majd, hogy ezer darabra hasítja a szíved. De meg is fog gyógyítani, ahogyan soha senki más nem képes rá."

"– Az emberi nők évszázadok óta pofon vágják a férfiakat, ha azok szemétkednek velük. Csak azt tetted, ami természetes."


"– Azt hiszem, a fiaim beléd szerettek. Hallanod kellene, hogyan emlegetnek otthon: Sascha ezt mondta, Sascha azt mondta! – A gyógyító megcsóválta a fejét. – Lucas jobban teszi, ha vigyáz rád! 
Lucas átölelte Tamsynt és egy csókot nyomott a feje búbjára. 
– Mondd meg a büdös kölkeidnek, hogy felejtsék el a páromat!"


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése